Известие

Collapse
No announcement yet.

алфа 146 1.9 ТД Загрява

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от 146_JTD Покажи съобщение
    Благодаря ти за този пост!!! От няколко дни моята правеше така,вчера й смених датчика на термостата, тъй като на таблото ми измерваше 100-110, а с външен уред измерихме 90 на главата! Е ДНЕС пак ми мръдна стрелката на 92, почти веднага падна! А до сега не е мърдала от 88градуса, както я дават по книга!!!!!!!!!!!!!!! Дразни ме така като прави! Да я ровя ли? Да промивам ли системата? Да не е от електрониката някъде? Буксата на датчика да е? Е*а си!
    (установи се,че имам само 1 датчик - за термост,за перка и глава)
    Нищо и няма на колата,не я ръчкай.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Само си представи че може да ти се ебава уреда на таблото и ти да разкостиш колата нищо...
      затова мери с термометъра, и така. Но и според мен стига сте се ровили в глупости, точно такива дреболии са най трудни за диагностика....
      145 1.7 16V Boxer

Comment

Първоначално публикувано от infernus Покажи съобщение
        Само си представи че може да ти се ебава уреда на таблото и ти да разкостиш колата нищо...
        затова мери с термометъра, и така. Но и според мен стига сте се ровили в глупости, точно такива дреболии са най трудни за диагностика....
        точно това се сетих и аз снощи. да го отворя и да го почистя ли??? добре, че поне 5 пъти съм го свалял до сега.

sigpic
        Alfa Romeo 146 1,9 JTD Айв гат да пауъра му!
        http://caralyze.bg/user-car/12/42

Comment

Леко само да не преебеш пласмасовата гривна дето е на два болта,че точно там дето са болтовете прегаря от жегата и се нацепва и после може да се счупи. И все пак това е предположение само..
          145 1.7 16V Boxer

Comment

Предположение,но го чух и от един майстор. Та натежа достатъчно и мисля да му се доверя. Тези дни пак ще пиша.

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от hunter1989 Покажи съобщение
              Колеги здравейте . Искам да попитам дали е нормално да ми загрява колицата . Като излезна на дълъг път и натисна малко повече колата (160 + ) и температурата отива към делението след 90 градуса. А и ми направи впечатление че като пусна климатика перката не тръгва да се върти на бавна степен , а май трябва .
              Провери датчика на радиатора, ако не си го направил вече. При мен беше заминала първата степен, а уж датчика ми беше на няколко месеца.
              Огнян Стойнев - Сватбен фотограф

Comment

Първоначално публикувано от infernus Покажи съобщение
                Леко само да не преебеш пласмасовата гривна дето е на два болта,че точно там дето са болтовете прегаря от жегата и се нацепва и после може да се счупи. И все пак това е предположение само..
                Оказа се, че и уреда не е отчитал правилно. След като разглобих таблото, само не успях да махна самата стрелка от оста на уреда и с леко надигане пръснах на намотките контактен спрей. Впрочем въртях стрелката на ръка по целия й оборот, мисля че и това раздвижване е помогнало, тъй като не играе над 88 градуса... (горе долу като проблема с чистачките и металните чукчета,които опираха на едно и също място и не правеха контакт в последствие).
                Attached Files

sigpic

Comment

Working...
                X